Тренировки  • Товары и услуги  • Аренда  • Соревнования  • Правила  • Статьи  • Анонсы  • Спарринги  • Барахолка  • Обои  • За компанию  • розыск  • Ссылки

08-09.10 Регата "Южная стража 2016"


8-9 жовтня 2016 року на акваторії Канівського водосховища, поблизу міста Українка відбудеться XХІ Всеукраїнська регата «Південна варта», яку щорічно проводить яхт-клуб  «Південний» Національного авіаційного університету.

Перегони проходять у два етапи. В перший день змагань вітрильники мають подолати дистанцію довжиною в 25 морських миль (приблизно 50 км), яка простягається від м. Українка проти течії Дніпра до поворотного знаку біля селища Проців,  йде вздовж берегів селищ Трипілля, Халеп’я та Витачів до поворотного знаку біля села Кийлов і завершується фінішем поблизу яхт-клубу «Південний». По завершенню першого дня організатори змагань традиційно пригощають всіх учасників та гостей регати фірмовою юшкою. Після цього усім бажаючим пропонується переглянути відеопрезентацію найгостріших моментів першого перегонового дня.

На ранок другого перегонового дня вітрильники виходять на страт 8-мильної дистанції, що утворює трикутник навколо островів поблизу м. Українка. В цей же день відбувається урочисте нагородження переможців та призерів змагань.


Вперше регата була проведена у 1994 році як клубна, після закінчення офіційних змагань календаря крейсерських перегонів в м. Києві. У 1996 році назва регати “Південна варта” офіційно внесена до календаря змагань з вітрильного спорту серед крейсерських яхт, і стала як завершуюча офіційний вітрильний сезон в Києві. Назва регати та яхт клубу пов’язана з тим, що річка Стугна до першої чверті ХІ сторіччя включно була південним кордоном Київської Русі, який охороняла богатирська “південна варта”. На честь цього історичного факту яхт клуб університету ( рік створення -1988), розташований біля гирла Стугни було названо “Південний”, а регата отримала назву “Південна Варта”.


В цьогорічній регаті планують взяти участь близько 70 екіпажів ( у минулому 2015 році прийняло участь 55 екіпажів та 175 учасників). Усі вони переважно є представниками  яхт-клубів столиці, міст Вишгорода, Славутича, Переяслав-Хмельницького та Українки, а також Черкаської, Полтавської та Кіровоградської областей. Деякі з них очолюють спортсмени які відомі не тільки в Україні та поза її межами, це призери та переможці світових, європейських та олімпійських вітрильних перегонів, учасники міжнародних вітрильних регат.


Крім того, в цьому році позмагатися за головний приз спробують екіпажі з яхтсменами Німеччини, Великої Британії, Польщі.


Національний авіаційний університет презентуватимуть яхти «Фокус», «Оса», «Полонез», «Еос» та «Ост», команди яких переважно складаються із викладачів, студентів та випускників університету.


Перегоновий комітет регати після реєстрації учаснтків проводить розподілення вітрильників на 9 залікових груп, в яких екіпажі будуть виборювати призові місця та головний приз – Кубок Національного авіаційного університету.


Окрім нагороджень переможців та призерів регати у залікових групах розігруються наступні кубки:


Кубок Національного авіаційного університету (заснований у 1994 році, перехідний) – за найменший виправлений час у двох етапах регати (володар 2015 року – екіпаж яхти «Oксамит України»).


Кубок Ректора університету (заснований у 2001 році, перехідний) – найкращому студентському екіпажу регати (володар 2015 року –  студентський екіпаж яхти «Oca» на чолі зі шкіпером Є. Плахатнюком).


Кубок капітана Немірова (заснований у 1998 році, перехідний) – наймолодшому шкіперу регати (володар 2015 року – екіпаж яхти «Скіф», стерновий 15-річний Богдан Доля).


Поруч з офіційними нагородами та кубками, організаторами впроваджені заохочувальні призи:


Приз «Сеньор» – найстаршому учаснику регати (у 2015 році приз вручено шкіперу яхти «Заря» Машевському Леоніду Рафаїловичу 1936р.н.).


Приз «Джуніор» – наймолодшому учаснику регати (у 2015 році приз вручено члену екіпажу яхти «Мамбо» 7-річній Уляні Максименко).


Приз «Леді» – жіночому екіпажу-учаснику регати (у 2015 році приз вручено шкіперу яхти «Октябрь 2» Олені Яресько).


Приз «За волю до перемоги» – екіпажу, який останнім перетнув фінішну лінію (у 2015 році  приз вручено екіпажу яхти «Margo» з м.Переяслав-Хмельницький).


Програма – розклад перегонів.

Змагання складаються з двох регат:


08 жовтня 2016 р. Субота (перший перегоновий день)

09:00 – 11:30   Контрольний огляд і реєстрація учасників.

11:30                Урочисте відкриття регати, збори капітанів, брифінг

12:30                Старт  перших перегонів. Маршрут – акваторія Канівського водосховища, дистанція “А”.

20:00                Підсумки перших перегонів та товариська зустріч учасників регати (з юшкою)


09 жовтня 2016 р. Неділя (другий перегоновий день)

09:00  Старт других перегонів. Маршрут – акваторія Канівського водосховища, дистанція “В”.

13:00 - 14:00  Урочисте закриття та нагородження переможців змагань “ПІВДЕННА ВАРТА - 2016”.


Загальне керівництво організацією та проведення змагань здійснює  яхт-клуб Національного авіаційного університета «Південний», Київська Федерація вітрильного спорту, за погодженням Вітрильної федерації України та  Вітрильного крейсерсько-перегонового союзу України.
«Південний» - практично єдиний «вузівський» яхт-клуб в Україні, який займається проведенням змагань такого масштабу.

Регата проводиться за підтримки: держадміністрація м.Українка, Центр підготовки кваліфікованих яхтсменів, Н2О YACHTING, СП «Оріяна Шип Ярд» а також Центру культури та мистецтв НАУ. Інформаційний партнер змагань – мариністичний часопис «Шкіпер».


Оргкомітет регати:

тел. в м.Українка:

(8-272) 24-800 (яхт-клуб ”Південний”)

Заступник голови оргкомітету:

Григорій Голембієвський

(067) 447-36-83

Комментарии
Нет комментариев
* для добавления комментариев необходимо войти или зарегистрироваться
меню вид спорта календарь

добавить информацию на сайт
  • О сайте
  • Сотрудничество
  • Контакты
  • Добавление инфо
  • Отзывы
  • Статистика
  • Прочее